Loading...
Descopera Bucovina
  •  „Tara Fagilor” este una dintre cele mai vizitate regiuni din Romania si este cunoscuta mai ales pentru lacasurile de cult, o parte dintre ele aflate in patrimoniul UNESCO, au fost construite de domnitorii Moldovei, precum Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu.
  •  Bucovina este un taram al culorilor: dincolo de peisajul care iti taie respiratia, fiecare manastire are culoarea ei dominanta: daca la Voronet este albastrul, la Humor este rosul, la Sucevita, verdele, la Moldovita, galbenul, iar la Arbore este un amestec multicolor.
  • Cu toate ca vizitarea manastirilor este cea mai populara activitate turistica in Bucovina, putina lume stie ca in Bucovina exista Muzeul Oului la Vama, unde se gaseste cea mai mare colectie de oua care au fost decorate pe intreg mapamondul, in comuna Marginea exista un atelier de ceramica neagra, marturie a mostenirii dacice, unde o mana de oameni se incapataneaza sa pastreze aceasta traditie exact asa cum o faceau stramosii lor.
  • In Suceava se poate vizita Cetatea de scaun (ridicata de Petru Musat I la sf. sec XIV si apoi consolidata de Stefan cel Mare) alaturi de care se afla un muzeu al satului, Manastirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (unde salasluiesc si moastele sfantului, intr-o frumoasa racla), Muzeul de Istorie al Bucovinei, Casa memoriala „Simion Florea Marian” .
  • La circa 15 km de Suceava se afla Manastirea Patrauti (ridicata de Stefan cel Mare, altadata manastire de maici si loc in care erau ingrijiti ostenii raniti in razboaie) si Manastirea Dragomirna, terminata in anul 1609 fiind cea mai inalta biserica de manastire din tara (42 m).
  • De la noi in drum spre Radauti poti vizita Biserica Arbore (ridicata de Luca Arbore – sfetnicul lui Petru Rares in probleme de razboi – monument unesco).
  • Marginea, recunoscuta pe plan mondial pentru pastrarea si perpetuarea într-o forma autentica a vaselor de lut, asa numita ceramica neagra.
  • Din Campulung este imposibil sa nu observi Muntele Rarau care te cheama sa urci la Pietrele Doamnei, Muzeul Arta Lemnului, unic in tara.
  • La Cacica intalnim biserica catolica, lacasul de cult, de o frumusete deosebita, a fost declarat Basilica Minor cu prilejul vizitei Papei Ioan Paul al II –lea, ceea ce o face unica in sud – estul Europei, mina de extractie a sarii, ce dateaza de la 1791, la circa 33 m adancime, se pot vizita capela Sf. Varvara, lacul de saramura, sala de dans folosita in trecut pentru organizarea balurilor.
Contact Pensiunea DIva
Vf. Dealului 42B
Pârteștii de Jos, Suceava, România


+40372 919 190 / +40722 395 092

pensiuneadiva@gmail.com
Pensiunea DIva
Pensiunea DIVA