Loading...
Pastele in Bucovina
Pensiunea DIVA invita crestinii ortodocsi sa aleaga Bucovina si oferta noastra de cazare cu demipensiune 4 zile/3 nopti in perioada 18.04.2020-21.04.2020 pentru a petrece Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului :

PACHETUL STANDARD – 2.200 LEI PERECHE/1.100 LEI DE PERSOANA

 Bauturile traditionale (afinata, ciresata, tuica, vinul casei), apa plata, apa minerala, cafea, ceai vor fi servite DOAR in timpul servirii meselor.
Copiii sub 8 ani cazati in camera dubla impreuna cu parintii beneficiaza de servicii de masa si cazare gratuite ( nu se asigura pat suplimentar).
 Copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani platesc 50% din pretul pachetului de servicii de masa si cazare, li se asigura pat suplimentar in camera cu parintii, respectiv 550 de lei de copil.
 Copiii peste 14 ani vor beneficia de servicii de cazare si masa cu pat suplimentar la 1.100 lei de copil.
Conditiile de plata sunt:
•50% din valoarea totala in momentul rezervarii,
•avansul nu se restituie in momentul anularii rezervarii,
•diferenta se va achita pana pe 10.04.2020 cel tarziu,
•nu se ofera camere duble in regim de « single »,

Bisericuta din sat sau manastirile din apropiere ne asteapta sa traim Invierea Domnului si sa luam Lumina.

Odată cu unificarea tradiţiilor răzeşeşti şi ţărăneşti (după 1864), coşul împletit din nuiele cu bucate pregătite pentru sfinţire, în Sfânta noapte a Învierii Domnului, adăposteşte, sub ştergarul alb, împodobit cu minunate cusături, bucatele tradiţiei obşteşti unificate: pască, ouă încondeiate şi ouă roşii, cozonac, brânzeturi, afumături...

Cât ţin sărbătorile pascale, pe masa bucovineanului, copleşită de oaspeţi veseli, se răsfaţă zămuri de curcan, borşuri cu miel, tocanite de purcel, supe de găină, sărmăluţele în foi de vita si varza, potrivite în jurul unei ciozvârte de costiţă afumată, asupra cărora se risipesc râuleţe de smântână şi muncei de sfeclă roşie, dreasă cu hrean; nu lipsesc fripturile, pastravii terfeliti in smantana, feliile dolofane de pască şi de cozonac sau năzdrăvanele ouă roşii, care se tot ciocnesc cu vesel arţag, aşa cum nu lipsesc nici răciturile (piftiile), care numai cu mămăliguţă aurie pot întrema omul ajuns la ananghie din prea multă voie bună. Prisosesc, desigur, afinatele, vişinatele şi toate celelalte rachiuri oblojite din fructe zemoase, dar si şi vinurile.

Basmul, legenda si bucatele traditionale, prieteni, inca se mai pastreaza in Bucovina! 
Va asteptam cu drag in Bucovina!

Contact Pensiunea DIva
Vf. Dealului 42B
Pârteștii de Jos, Suceava, România


+40372 919 190 / +40722 395 092

pensiuneadiva@gmail.com
Pensiunea DIva
Pensiunea DIVA