1
2
3
4
5
6

Oferte

Sejur in Bucovina

Ti-am pregatit vacanta  in Bucovina!

CAZARE IN BUCOVINA

Diva te invita sa te bucuri de un peisaj frumos care si-a pastrat puritatea si farmecul de altadata si sa descoperi adevarata Bucovina. Draga oaspete, iti propunem o alternativa pentru vacanta in Bucovina: alegi 6 zile, 5 nopti cu demipensiune (mic dejun si cina), de luni pana sambata, la 475lei de persoana, 950 de pereche.

Bucovina este presarata pe toata intinderea ei de manastiri si biserici, cele cu o valoare deosebita fiind construite in timpul domniilor voievozilor Stefan cel Mare si Petru Rares, intre secolele XV-XVI. Aflate in patrimoniul UNESCO si premiate cu “Marul de Aur” in anul 1975 de catre Uniunea Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism, manastirile cu fresce exterioare si interioare – Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Arbore – constituie principala atractie turistica pentru aceasta zona.

            Ce mai poti vizita prin zona in Suceava nu poti sa nu vizitezi cetatea de scaun (ridicata de Petru Musat I la sf sec XIV si apoi consolidata de Stefan cel Mare care i-a adus gloria si renumele bine cunoscut in istorie) alaturi de care se afla un muzeu al satului, Manastirea  Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (unde salasluiesc si moastele sfantului, intr-o frumoasa racla), Muzeul de Istorie al BucovineiCasa memoriala „Simion Florea Marian” . La circa 15 km de Suceava se afla Manastirea Patrauti (ridicata de Stefan cel Mare, altadata manastire de maici si loc in care erau ingrijiti ostenii raniti in razboaie) si Manastirea Dragomirna, terminata in anul 1609 fiind cea mai inalta biserica de manastire din tara (42 m).  De la noi in drum spre Radauti poti vizita Biserica Arbore (ridicata de Luca Arbore – sfetnicul lui Petru Rares in probleme de razboi – monument UNESCO).  Se porneste spre Marginea recunoscuta pe plan mondial pentru pastrarea si perpetuarea într-o forma autentica a stravechilor îndeletniciri din epoca bronzului (sec. V – V I ), de confectionare a vaselor de lut, asa numita ceramica neagra. Din Campulung este imposibil sa nu observi Muntele Rarau care te cheama sa urci la Pietrele Doamnei si sa-ti povesteasca legenda lor, Muzeul Arta Lemnului, unic in tara, o adevarata enciclopedie a acestei arte de prelucrare a lemnului,  “Colectia etnografica Ion Gramada” si “Colectia de linguri” a profesorului Ion Tugui.  La Cacica intalnim o biserica catolica construita la inceputul secolului trecut de catre comunitatea polona. Lacasul de cult, de o frumusete deosebita, fost declarat Basilica Minor cu prilejul vizitei Papei Ioan Paul al II –lea, ceea ce o face unica in sud – estul Europei, mina de extractie a sarii, ce dateaza de la 1791, acum oferita spre vizitare.  Sapat in masivul de sare la circa 33 m adancime, se pot vizita capela Sf. Varvara, lacul de saramura, sala de dans folosita in trecut pentru organizarea balurilor, la unul dintre aceste baluri fiind invitat si Regele Carol, cand Bucovina inca se afla sub administratia austro-ungara.

Va asteptam cu drag!

Speram ca am reusit sa va convingem sa ne vizitati meleagurile!